POS - czy warto?

o groźne dla ludzi. Z tego powodu używa się specjalnych środków, dedykowanych do przemysłu spożywczego. Ich zadaniem jest nie tylko dokładne czyszczenie powierzchni, czy też urządzeń, powinny być również antybakteryj

POS - czy warto?

Przemysł spożywczy, a czystość

Przemysł spożywczy jest szczególny, ponieważ jakiekolwiek zaniedbania dotyczące higieny i czystości w tym segmencie mogą być bardzo groźne dla ludzi. Z tego powodu używa się specjalnych środków, dedykowanych do przemysłu spożywczego. Ich zadaniem jest nie tylko dokładne czyszczenie powierzchni, czy też urządzeń, powinny być również antybakteryjne. Reżim sanitarny w zakładach produkujących żywność powinien być zachowany. Na szczęście takie miejsca podlegają częstym kontrolom, a uchybienia zdarzają się rzadko.


Woda - warto oszczędzać

Wiem, że wielu ma alergię na słowo "ekologia" lub "ekolodzy". tylko dobrze byłoby zdawać sobie sprawę, że jesteśmy odpowiedzialni za świat w którym żyjemy, i który eksploatujemy.

Jest kilka sposobów na oszczędzanie wody, które nie wiążą się z dużymi wyrzeczeniami. Jednym z najprostszych jest stosowanie perlatorów na bateriach, które zachowują duże ciśnienie, jednak wody leci mniej. Można również wybierać prysznic, zamiast kąpieli.


O wodzie z kranu

Pierwszy mit - woda z kranu nie nadaje się do spożywania. Oczywiście, że się nadaje - MUSI spełniać wyśrubowane wymagania i normy, woda z kranu JEST WODĄ PITNĄ. A co ciekawsze - zdarza się, że ma lepszy skład (więcej minerałów) niż woda którą kupujemy. Faktem jest, że to zależy od regionu Polski, dlatego trzeba sprawdzić skład naszej wody z krany i zrezygnować z picia tej w butelkach.

Drugi mit - woda mineralna to każda woda butelkowania. NIESTETY NIE. Większość wody butelkowanej ma zbyt małą ilość składników mineralnych, są to tzw. wody źródlane. Popatrz wyżej - często woda z kranu ma ich więcej. Woda mineralna zaczyna się od ok. 800 mg minerałów na litr. Czytaj etykiety.



© 2019 http://gadzety.gsm.pl/